EDİTÖRDEN
Anasayfa / HAFTANIN ALBÜMÜ / Adalılar – Haziran / Önder Babat Kültür Merkezi

Adalılar – Haziran / Önder Babat Kültür Merkezi

ADALILAR olarak ilk çıkardığımız albümü, “Geceyi Kuşatanlara” adadık ve bu anlamın gereğini tüm üretimlerimize içererek yola koyulduk. Biz, örgütlü bir ahenkle birbirine değen notalarımızla, kolektif üretimin güzelliğini yansıtan ezgilerimizle, karanlığın antitezi tüm değerlerin sahibi halkımız eşliğinde geceyi kuşatanlara güç katarken; 2013 Mayıs’ı Haziran’a döndü ve Gezi, ezilenlerin ortak meşalesi haline geldi. Yoğunlukla bu dönemin izlerini taşıyan ürünlerimizi ikinci albümde topladık.

“Haziran” adını verdiğimiz bu albümde, Eylül karanlığının gözüne Mayıs Güneşi’ni tutarken; Gezi şehitleri yanıbaşımızdaydı. Güftelerimize konu, bestelerimize nota oldular; enstrümanlarda el eleydik; şarkılara hep bir ağızdan nefes verdik. Önder Babat’ı üretimlerimizde ölümsüzleştirerek ve endüstrileşen egemen kültürün karşısına komünal değerlerle çıktığımız bu yolda, “Adalıların Türküsü”nü dilimizden düşürmedik. 68 Gençlik Hareketi’nin kültürel mirasını güncelleyerek yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.

Tüm çalışmalarımızda olduğu gibi bu albümde de bizden enerjisini ve birikimini esirgemeyen hocamız/yoldaşımız Serhad Raşa’ya ve aranjörümüz Osman İşmen’e teşekkür ederiz.

01 – Yaşım
02 – Benden Sor
03 – Çığlık
04 – Devrim Marşı
05 – Eylül
06 – Gezi Direnişçilerine
07 – Hadi Uyan (Berkin’e)
08 – Mayıs Güneşi
09 – Ortadoğu
10 – Roboski
11 – Sen Devrimcisin
12 – Uzun Yürüyüş

(Basın Bülteni)

ADALILAR olarak ilk çıkardığımız albümü, “Geceyi Kuşatanlara” adadık ve bu anlamın gereğini tüm üretimlerimize içererek yola koyulduk. Biz, örgütlü bir ahenkle birbirine değen notalarımızla, kolektif üretimin güzelliğini yansıtan ezgilerimizle, karanlığın antitezi tüm değerlerin sahibi halkımız eşliğinde geceyi kuşatanlara güç katarken; 2013 Mayıs’ı Haziran’a döndü ve Gezi, ezilenlerin ortak meşalesi haline geldi. Yoğunlukla bu dönemin izlerini taşıyan ürünlerimizi ikinci albümde topladık. “Haziran” adını verdiğimiz bu albümde, Eylül karanlığının gözüne Mayıs Güneşi’ni tutarken; Gezi şehitleri yanıbaşımızdaydı. Güftelerimize konu, bestelerimize nota oldular; enstrümanlarda el eleydik; şarkılara hep bir ağızdan nefes verdik. Önder Babat’ı üretimlerimizde ölümsüzleştirerek ve endüstrileşen egemen kültürün karşısına komünal değerlerle çıktığımız…

Genel Bakış

Kullanıcı Oylaması: 4.63 ( 1 oy)

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*