Nino Varon’un ‘Sanatla Geçen Bir Ömür’ adlı resim sergisi 6. Daire Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve küratörlüğünü Yeşim Yelmez’in yaptığı sergi 24 Ocak’a kadar ziyarete açık olacak.
1970’li yıllarda Türk pop müziğini şekillendiren ve o günden bugüne bönemli yapımlara, albümlere imza atan Varon yine birçok önemli ismin kariyerlerinde önemli bir mihenk taşı oldu. Aynı zamanda “Hasret” / “Çal Çingene” (Tanju Okan), “Göreceksin Kendini” / “Söyle Söyle Sever mi?” (Nilüfer), “Papatya Falları” (Demet Sağıroğlu), “İmkansızım” (Aşkın Nur Yengi) ve daha nice önemli şarkının da kalemi. 2018 yılında bu şarkılar yan yana geldi ve bir tribute / saygı projesi olarak da karşımıza çıktı.
Ben de kendisine bir kasetini götürerek sürpriz yaptım ki; benim için de 2000 yılında yayınlanan “İtiraf” albümü çok özeldir. Özel de bir yorumcudur ve tüm diskografisine bugün dijital müzik aracılığı ile de ulaşılabilmektedir müzisyenin.
Bir gün yolumu Büyükada’ya düşürmek ve tüm bu süreci nasıl özetleriz bilemem ama kendisinden dinlemek isterim, o kadar uzun konuşmak istedim ki ama açılış sebebi başta değerli Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve çok değerli dostları vardı elbette sergide ve bunlar için doğru zaman değildi.
Bu sergi ile Varon’un ressam yanı ile de tanıştım. İstanbul’un, müziğin, kalbinin tüm renkleri tuala o kadar güzel yansımıştı ki özellikle gitar çalışmalarına bakmaya doyamadım ustanın.
Ne kadar şanslı insanlarız aslında, o kadar çok değerli sanatçı ile nefes aldık, almaya da devam ediyoruz ya bir şekilde, çok zenginiz, çok değerliyiz özünde. Gerçekten kıymetini bilmek lazım.
Yolunuz illaki Beyoğlu’na düşer ve gittiğinizde mutlaka bir yolculuk yapın derim kendisinin bu bir ömürlük yolculuğuna, bir selam, bir alkış bırakın mutlaka.
Kadri Karahan / Kadri’nin Günlüğü