CRR Konser Salonu; Hıdrellez’i Transbalkanika’nın caz ve dünya müziği türlerinde dolaşan coşkulu ezgileriyle karşıladı. Ayın en heyecan verici etkinliklerinden biriydi.
Slovenyalı virtüoz ve besteci Vasko Atanasovski müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve küçük yaşlarda müzikle tanıştı. Keman çalarak başladığı müzik yolculuğu daha sonrasında saksafonla devam etti. Slovenya’nın birbirinden farklı dinleri, kültürleri ve etnik yapıları bir arada barındıran geçmişi, bugünkü zengin müzik ortamının temelini oluşturdu. Konsere gitmeden önce Devrim Dikkaya ile gerçekleştirdiği söyleşi bu anlamda kendisini tanımam adına da harika bir ilham oldu. Bu arada 2017 yılında yayınladığı “Melem” isimli albümüne “Divane Aşık Gibi” isimli türküyü de dahil eden müzisyene ülkemize3n bir müzisyen, Jehan Barbur’un eşlik ettiğini de hatırlatalım.
Vasko Atanasovski (saksafon, flüt) Vasil Hadzimanov (piyano, keyboard), Zoran Majstorović (ud, gitar), Dobrila Grašeska (vokal), Žiga Golob (kontrbas) Marjan Stanić (davul, perküsyon) Transbalkanika’nın bizlerle buluşturduğu müzisyenler. Görebildiğim kadarı ile de her birisi ülkesinde başarılı bir müzisyen ve virtüöz; solo işlerini de takip etmemi gerektiren performanslarına tanıklık ettim gerçekten. Konserin sonunda eksiksiz hepsi ile de bir kare anımızın olması da bu anlamda ayrı kıymetli oldu benim için.
Atanasovski; dünyanın dört bir yanındaki önemli festivaller kapsamında binlerce konser vermiş, tiyatro ve dans gösterileri için de çalışmalar da bulunmuş. 17 tane de albüm yayınlamış. Ülkemize daha önce gelmiş olsa da seyircimiz ile ilk birlikteliği. Biz çok keyif aldık kendisini ve ekibini tanımaktan / dinlemekten çok mutlu ayrıldık; dilerim yeniden karşılaşırız. Kendilerine, konserde emeği geçen tüm herkese ve birlikte keyifle izleme şansını bulduğum arkadaşlarıma (Gökay & Buğra) bu güzel buluşma için teşekkür ederim.
Kadri Karahan / Kadri’nin Günlüğü