EDİTÖRDEN
Anasayfa / NOTLAR / Sazla Caz Bir Buluşma (Şenay Lambaoğlu & Ara Dinkjiyan)

Sazla Caz Bir Buluşma (Şenay Lambaoğlu & Ara Dinkjiyan)

CRR son yılların en güzel konserlerine / birlikteliklerine imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gece “Sazla Caz” adı altında iki değerli sanatçı sahnede kalplerini birleştirdi ve müziğin bize o çok iyi gelen yanında doğu ile batının renklerinde bir müzik ziyafeti yaşattı.

Ülkemizin başarılı ve son yılların başarılı caz müzisyenlerinden Şenay Lambaoğlu ve dünyaca ünlü Amerika’da yaşayan ud sanatçısı Ara Dinkjiyan ilk kez sahnede bu özel proje için bir araya geldiler ve Ömer Hayyam’dan Aşık Veysel’e, Füruğ Ferruhzad’dan Gomidas’a uzanan şairlerin ve halk ozanlarının bestelenmiş şiirleri vokal ve enstrümana dayalı doğaçlamayla dinleyicileri büyülediler.

Kendilerine ülkemizin önde gelen enstrümanistlerinden piyanoda Kaan Bıyıkoğlu, gitarda Eylem Pelit, davulda Turgut Alp Bekoğlu ve trombonda Bulut Gülen eşlik etti.

Lambaoğlu’nun bestelerinde (Beni Ben, Rüyalarıma Gir) Dinkjiyan’ın udunu, kendisinin bestelerinde (Ağladıkça, Sarışınım, Vazgeçtim) Lambaoğlu’nun sesini duymak bir ilkti ve çok güzeldi. Gece Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” isimli unutulmaz eseri ile bitse de seyircinin alkışı üzerine ekip bir kere daha sahneye gelerek dinleyicilerini kırmadı.

Bu çok değerli iki sanatçı ayrıca kuliste tebrikleri kabul etti ve dinleyicileri ile hoş kareler çektirmeyi de konserden sonra ihmal etmedi.

Şenay Lambaoğlu şarkıları ile olduğu kadar canlı performansları ile de dinlemekten uzun zamandır keyif aldığım bir isim ki yakın bir zaman önce yine aynı sahnede Nail Yavuzoğlu yönetiminde CRR Caz Orkestrası ile büyüleyici bir konsere de imza atmıştı.

2009 yılında yine özel bir konser için ülkemize geldiğinde tanıştığım ve söyleşi yaptığım Dinkjiyan ile de orada karşılaşma anımız özellikle çok heyecanlı geçti benim için keza beni hatırlaması ve arkadaşım diyerek sarılması beni ayrıca duygulandırdı. Kalpler yıllar geçse de birbirini unutmuyor ve bende bunu en çok müzik başarıyor. Müzik biri uzaklara yakın ediyor ve yıllara böyle meydan okuyoruz adeta.

Kendilerine, İBB Kültür’e, Cemal Reşit Rey’in tüm güzel çalışanlarına ve emeği geçen tüm herkese çok teşekkür ederim bu güzel buluşma için.

Kadri Karahan

 

 

 

CRR son yılların en güzel konserlerine / birlikteliklerine imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gece “Sazla Caz” adı altında iki değerli sanatçı sahnede kalplerini birleştirdi ve müziğin bize o çok iyi gelen yanında doğu ile batının renklerinde bir müzik ziyafeti yaşattı. Ülkemizin başarılı ve son yılların başarılı caz müzisyenlerinden Şenay Lambaoğlu ve dünyaca ünlü Amerika'da yaşayan ud sanatçısı Ara Dinkjiyan ilk kez sahnede bu özel proje için bir araya geldiler ve Ömer Hayyam’dan Aşık Veysel’e, Füruğ Ferruhzad’dan Gomidas’a uzanan şairlerin ve halk ozanlarının bestelenmiş şiirleri vokal ve enstrümana dayalı doğaçlamayla dinleyicileri büyülediler. Kendilerine ülkemizin önde gelen enstrümanistlerinden piyanoda Kaan Bıyıkoğlu, gitarda…

Genel Bakış

0

Kullanıcı Oylaması: 4.8 ( 3 oy)

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*